Templomi hirdetéseink Urunk Mennybemenetelének ünnepén

2017. május 28.
Urunk Mennybemenetele, „A” évben

 1. Ma délelőtt, a 11 órai szentmisében hat francia hittanosunk járul első szentáldozáshoz. A magyar gyermekek elsőáldozása június 18-án, Úrnapján lesz. Egyben ekkor tartjuk majd a hittanév Te Deumát. Imádkozzunk mindnyájan, hogy a gyermekek az elsőáldozás után is Jézus hűséges gyermekei maradjanak!
 2. Szombaton, Pünkösd előestéjén, június 3-án, 10 órakor kezdődik templomunkban a Szociális Testvérek fogadalomtétele. Az ünnepi szentmisét Udvardy György pécsi megyéspüspök úr vezeti. Két testvér örökfogadalmat tesz, két fiatal testvér pedig egy évre megújítja fogadalmát.
 3. Június 4-én, templomunk búcsúi szentmiséjét Cserháti Ferenc püspök úr, a világszerte élő magyarok főpásztora mutatja be. Az ünnepi, püspöki szentmise, a magyar és a francia ajkú hívek közös hálaadása, melyen a kórusunk énekel, 10 órakor kezdődik. Ezen a napon esti hat órai szentmise nem lesz, hogy minél többen részt vegyenek a délelőtti ünnepi szentmisén, és az azt követő közös szeretetvendégségen a templomkertben, ahol az egyházközség csoportjai vendégül látják a jelenlévőket. Már eddig is többen jelentkeztek, hogy sós-, édes süteménnyel, salátával, itallal hozzájárulnak a fogadáshoz. A hirdetőtáblán kihelyezett listára fel lehet még iratkozni. Húst, kolbászt ne hozzanak, azt központilag fogjuk megvásárolni.
 4. Az elmúlt héten megtartott képviselőtestületi ülésen elfogadtam a Testület valamennyi tagjának lemondását. A Főpásztor által közreadott szabályzat szerint öt éves időszakra szól a Testület mandátuma. A jelenlegi Képviselők már nyolc éve töltötték be ezt a tisztséget. Hosszú lenne felsorolni mindazt, ami az elmúlt nyolc évben megvalósult. Áldozatos közreműködésüket mindnyájunk nevében ezen a helyen is megköszönöm és kívánom, hogy bőséges jutalmuk legyen Az, akinek házáért az elmúlt években fáradozhattak. Bízom benne, hogy nyár végén elkezdheti munkáját az új képviselőtestület.
 5. Június 5-én, Pünkösdhétfőn reggel nyolc órakor tartjuk a szentmisét. Ezen a napon van főegyházmegyénk hagyományos találkozója, a „Karizmák Ünnepe”. A Kisboldogasszony bazilika szabadtéri oltáránál a koncelebrált szentmisét délután három órakor Erdő Péter bíboros úr vezeti. Ezt követően ifjúsági gitáros koncert lesz a templomkertben.
 6. A héten a Szent Jobb átvitelének liturgikus emléknapja, továbbá Szent Jusztinusz, Szent Marcellin és Péter vértanúk megemlékezése lesz. Isten éltesse a névnapjukat, és születésnapjukat ünneplő Kedves Híveket!
 7. Május 31-én, este hat órakor tartjuk a záró májusi litániát. Köztudomású Ferenc pápa tisztelete a Csomóoldó Szűz iránt. Idén is, mint tavaly, az Irgalmas Szűz és a Hűséges Szűz invokációk közé a Csomóoldó Szűzhöz szóló könyörgést is bevettük.
 8. A napokban az özönvízszerű eső ismét befolyt a templomba, a kápolnába és az altemplomba. Köszönöm mindazoknak a hölgyeknek a segítségét, akik megtisztították az említett területeket.
 9. Minden érdeklődőt szeretettel várunk az egyházközségi énekpróbákra. Az összejöveteleket pénteken este, 7 órától tartunk a plébánián.
 10. Előre jelzem, hogy Szenthelyi Krisztián tenor és kitűnő szólista barátai, június 21-én, szerdán este 7 órakor, koncertet adnak templomunkban. A részletes egyházzenei program a plakáton és honlapunkon olvasható.
 11. Húsvéti lelki útravalók, elmélkedések, pápai üzenetek, aktuális templomi hirdetések olvashatók egyházközségi honlapunkon.

Friss hírek:

Hirdetéseink (2018. november 18.)

Templomi hirdetéseink az évközi 33. vasárnaponTovább...

„Tárjátok ki a szíveteket”

A MKPK körlevele Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepéreTovább...

Hirdetéseink (2018. november 11.)

Templomi hirdetéseink az évközi 32. vasárnaponTovább...

Hirdetéseink (2018. november 4.)

Templomi hirdetéseink az évközi 31. vasárnaponTovább...

Hirdetéseink (2018. október 28.)

Templomi hirdetéseink az évközi 30. vasárnaponTovább...

Hirdetéseink (2018. október 21.)

Templomi hirdetéseink az évközi 29. vasárnaponTovább...

Hirdetéseink (2018. október 14.)

Templomi hirdetéseink az évközi 28. vasárnaponTovább...

Ferenc pápa üzenete a missziós világnapra

Az Egyház 1926 óta minden év október utolsó előtti vasárnapján a missziókért és hithirdetőkért imádkozik Tovább...

Az Esztergom-Budapesti Érseki Főhatóság Körlevele

Mohos Gábor pápai káplán urat iliturgi címzetes püspökké és az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspökévé nevezték ki Tovább...

Hirdetéseink (2018. október 7.)

Templomi hirdetéseink az évközi 27. vasárnaponTovább...

Hirdetéseink (2018. szeptember 30.)

Templomi hirdetéseink az évközi 26. vasárnaponTovább...

Hirdetéseink (2018. szeptember 23.)

Templomi hirdetéseink az évközi 25. vasárnaponTovább...

Hirdetéseink (2018. szeptember 16.)

Templomi hirdetéseink az évközi 24. vasárnaponTovább...

Hirdetéseink (2018. szeptember 9.)

Templomi hirdetéseink az évközi 23. vasárnaponTovább...

Meghallani, megfontolni, megélni az Úr hívását

Ferenc pápa üzenete a hivatások világnapjára Tovább...

Ferenc pápa nagyböjti üzenete

A gonoszság megsokasodása miatt sokakban kihűl a szeretet Tovább...

Ima a Nemzetközi Eucharisztikus

Kongresszusért Tovább...

Ferenc pápa üzenete

a betegek 25. világnapjára Tovább...

Pápai üzenet

Őszentsége Ferenc Pápa üzenete a Béke 50. Világnapjának ünnepére Tovább...