Templomi hirdetéseink szeptember utolsó hetére

2012. október 7.
Évközi 27. vasárnap, „B” évben

  1. Egyházközségünk területén az elmúlt héten tizenöt csoportban, az óvodástól a gimnazista korosztályig megkezdtük a hitoktatást. Köszönöm a Kedves Szülők bizalmát, egyben jelzem, hogy van még hely az egyes csoportokban. Továbbra is lehet jelentkezni a kialakult időpontokra. Hétfőtől az esti szentmise után az úgynevezett felnőtt hittan is megkezdődik.
  2. Októberben a rózsafüzért mindennap közösen, hétfőtől péntekig, valamint vasárnap este fél hattól, szombaton a reggel nyolc órai szentmise után imádkozzuk el.
  3. A héten Magyarok Nagyasszonya, Szent Dénes, Leonardi Szent János és Boldog XXIII. János pápa liturgikus ünnepe lesz. Isten éltesse a névnapjukat és születésnapjukat a héten ünneplő Kedves Testvéreket!
  4. Október 11-én emlékezünk arra, hogy ötven évvel ezelőtt nyílt meg a II. Vatikáni Zsinat. Most, a jubileumi évfordulón, ezen a napon nyitja meg XVI. Benedek pápa a Hit Évét. Az esti hatos szentmisén ünnepélyes keretek között, a magyar és a francia ajkú hívek közös liturgiájával lépünk át a Hit Évébe. A szentmise után szerény agapéra várom a Kedves Testvéreket. Imádkozzunk, hogy a XX. századi zsinat gyümölcseit magyar katolikus egyházunk és egyházközségünk is megteremje.
  5. Előre jelzem, hogy jövő vasárnap a fél tíz órai, a hét többi napján az esti hat órai szentmisét templomunkból közvetíti majd a Mária Rádió. Októberben, a világmisszió hónapjában, hívő közösségünk – mely idén ünnepelte templomunk felszentelésének hetvenedik évfordulóját – ezzel a tevékenységgel szép missziós feladatot kapott.
  6. Templomunk őszi, közös nagytakarítása október 27-én, szombaton lesz. Reményünk szerint addigra a felújított altemplom átadása is megtörténik. A programot a rózsafüzér elimádkozása után, tíz órakor kezdjük és előre láthatóan kora délután, két-három óra körül fejezzük be. Természetesen mindazok, akik ezen a napon a szabadnapok miatt világi munkahelyen teljesítenek szolgálatot, sekrestyéseinkkel egyeztetve bármely más időpontban is jöhetnek templomot takarítani. A nagytakarítás mottója ugyanaz lesz, mint tavaly: „buzgóság emészt el házadért”.

Friss hírek:

Hirdetéseink (2018. december 9.)

Templomi hirdetéseink advent második vasárnapjánTovább...

Hirdetéseink (2018. november 25.)

Templomi hirdetéseink Krisztus Király vasárnapjánTovább...

Hirdetéseink (2018. november 18.)

Templomi hirdetéseink az évközi 33. vasárnaponTovább...

„Tárjátok ki a szíveteket”

A MKPK körlevele Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepéreTovább...

Hirdetéseink (2018. november 11.)

Templomi hirdetéseink az évközi 32. vasárnaponTovább...

Hirdetéseink (2018. november 4.)

Templomi hirdetéseink az évközi 31. vasárnaponTovább...

Ferenc pápa üzenete a missziós világnapra

Az Egyház 1926 óta minden év október utolsó előtti vasárnapján a missziókért és hithirdetőkért imádkozik Tovább...

Az Esztergom-Budapesti Érseki Főhatóság Körlevele

Mohos Gábor pápai káplán urat iliturgi címzetes püspökké és az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspökévé nevezték ki Tovább...

Meghallani, megfontolni, megélni az Úr hívását

Ferenc pápa üzenete a hivatások világnapjára Tovább...

Ferenc pápa nagyböjti üzenete

A gonoszság megsokasodása miatt sokakban kihűl a szeretet Tovább...

Ima a Nemzetközi Eucharisztikus

Kongresszusért Tovább...

Ferenc pápa üzenete

a betegek 25. világnapjára Tovább...

Pápai üzenet

Őszentsége Ferenc Pápa üzenete a Béke 50. Világnapjának ünnepére Tovább...