Templomi hirdetéseink szeptember utolsó hetére

2012. szeptember 30.
Évközi 26. vasárnap, „B” évben

  1. Ma van a Szentírás vasárnapja. Szent János evangéliumából jól ismertek Péter apostol szavai: „Uram, kihez mennénk, az örök élet igéi nálad vannak”. Igyekezzünk rendszeresen olvasni a Bibliát, mert ahogy Szent Jeromos tanít, „aki nem ismeri a Szentírást, az nem ismeri Krisztust”. Gyakran elmélkedjünk, imádkozzunk a Szentírásból, hagyjuk, hogy a jóra indítson bennünket. Akinek nem lenne odahaza Szentírása, kérem, mielőbb jelezze, és a plébánia biztosít majd számára.
  2. Holnap megkezdődik a rózsafüzérnek szentelt hónap. Októberben minden nap közösen, hétfőtől péntekig, valamint vasárnap este fél hattól, szombaton a reggel nyolc órai szentmise után imádkozzuk el a rózsafüzért.
  3. A héten Szent Jeromos és Lisieux-i Szent Teréz, Szent Őrangyalok, Assisi szent Ferenc és Szent Brúnó liturgikus ünnepe lesz. Isten éltesse a névnapjukat és születésnapjukat a héten ünneplő Kedves Testvéreket!
  4. Jövő szombaton lesz a nagymarosi ifjúsági találkozó. Az esemény részleteiről a honlapon olvashatunk.
  5. Megköszönöm a Kedves Szülőknek, hogy gyermekeiket beíratták a hitoktatásra. Egyben kérem, hogy akik még nem vették fel a kapcsolatot a hitoktatókkal, azt mielőbb tegyék meg. Az óvodások és bérmálásra készülő fiatalok hitoktatása már az elmúlt pénteken megkezdődött. A többi korosztály foglalkozásai a héten indulnak.
  6. Szeretnék emlékeztetni rá, hogy templomunk híve, a libanoni nagykövet úr október 2-án este 6 órára a Szent István-bazilikába hívja egyházközségünk magyar és francia ajkú híveit. Hazánkba látogat Béchara Boutros Raï, Antiochia és Kelet maronita pátriárkája, aki a Szent István-bazilikában találkozik majd a magyar katolikusokkal. Erre az alkalomra hív bennünket Charbel Stephan nagykövet úr.
  7. Október 11-én este hat órakor, a II. Vatikáni Zsinat megnyitásának ötvenedik évfordulóján, a magyar és a francia ajkú hívek közös, ünnepi szentmiséjével lépünk át a Hit Évébe. Imádkozzunk, hogy a XX. századi zsinat gyümölcseit magyar katolikus egyházunk és egyházközségünk is megteremje.
  8. Előre jelzem, hogy templomunk őszi, közös nagytakarítása október 27-én, szombaton lesz. Reményünk szerint addigra a felújított altemplom átadása is megtörténik. A nagytakarítás mottója ugyanaz lesz, mint tavaly: „buzgóság emészt el házadért”. A programot a rózsafüzér elimádkozása után, tíz órakor kezdjük és előre láthatóan kora délután, két-három óra körül fejezzük be.

Friss hírek:

Hirdetéseink (2018. december 9.)

Templomi hirdetéseink advent második vasárnapjánTovább...

Hirdetéseink (2018. november 25.)

Templomi hirdetéseink Krisztus Király vasárnapjánTovább...

Hirdetéseink (2018. november 18.)

Templomi hirdetéseink az évközi 33. vasárnaponTovább...

„Tárjátok ki a szíveteket”

A MKPK körlevele Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepéreTovább...

Hirdetéseink (2018. november 11.)

Templomi hirdetéseink az évközi 32. vasárnaponTovább...

Hirdetéseink (2018. november 4.)

Templomi hirdetéseink az évközi 31. vasárnaponTovább...

Ferenc pápa üzenete a missziós világnapra

Az Egyház 1926 óta minden év október utolsó előtti vasárnapján a missziókért és hithirdetőkért imádkozik Tovább...

Az Esztergom-Budapesti Érseki Főhatóság Körlevele

Mohos Gábor pápai káplán urat iliturgi címzetes püspökké és az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspökévé nevezték ki Tovább...

Meghallani, megfontolni, megélni az Úr hívását

Ferenc pápa üzenete a hivatások világnapjára Tovább...

Ferenc pápa nagyböjti üzenete

A gonoszság megsokasodása miatt sokakban kihűl a szeretet Tovább...

Ima a Nemzetközi Eucharisztikus

Kongresszusért Tovább...

Ferenc pápa üzenete

a betegek 25. világnapjára Tovább...

Pápai üzenet

Őszentsége Ferenc Pápa üzenete a Béke 50. Világnapjának ünnepére Tovább...