Templomi hirdetéseink nagyböjt negyedik vasárnapjára

2014. március 30.
Nagyböjt 4. vasárnap, „A” évben

Kérjük, éljenek a lehetőséggel, és juttassák el adójuk 1%-át a Magyar Katolikus Egyház részére, másik 1%-át pedig valamelyik egyházközeli alapítványnak

Szociális Testvérek vezetésével taizéi ökumenikus imádság lesz templomunkban a kerület keresztény lelkészeinek és híveinek részvételével

Szociális Testvérek vezetésével taizéi ökumenikus imádság lesz templomunkban a kerület keresztény lelkészeinek és híveinek részvételével

  1. „Ha szeretjük és segítjük a szegényeket, akkor Krisztust szeretjük és szolgáljuk”. Ferenc pápánk nagyböjti buzdítását követve, mától, egy héten át tartós élelmiszereket gyűjtünk rászoruló testvéreinknek. Kérjük, hogy felajánlásukat a templom bejáratának két oldalán, az erre a célra kijelölt helyre szíveskedjenek elhelyezni. Az adományokat a Katolikus Karitász juttatja majd el a rászorulókhoz. Adományvonalon, is bekapcsolódhatunk a Karitász gyűjtésébe, ha hívjuk a 1356-os telefonszámot. Hívásonként 500 forinttal segítünk. Hálásan köszönjük minden Kedves Testvérünk adományát.
  2. Nagyböjt péntekjein fél hattól keresztutat imádkozunk a templomban. Gyóntatás naponta 17 órától a kápolnában, vasárnap az esti szentmise után lehetséges.
  3. Jövő vasárnap, április 6-án, a fél tíz órai szentmisében a betegek szentségét szolgáltatjuk ki. Aki szeretne e szentséghez járulni, szándékát jelentkezze a sekrestyében.
  4. Előre jelzem, hogy jövő vasárnap a Szentföldön élő keresztények javára tartjuk majd a templomi gyűjtést.
  5. Április 5-én, 18 órától a Szociális Testvérek vezetésével taizéi ökumenikus imádság lesz templomunkban a kerület keresztény lelkészeinek és híveinek részvételével. Mindenkit szeretettel várunk.
  6. Örömmel tájékoztatom a Kedves Híveket, hogy a II. Kerületi Önkormányzat testületi ülése határozatot hozott, mely szerint ez évben is két millió forinttal támogatja egyházközségünket. Mindnyájunk nevében köszönetet mondok az Önkormányzat vezetésének!
  7. Előre jelzem, hogy május 17-én ismét lesz Élő Rózsafüzér zarándoklat. Az érdeklődők már most felvehetik a kapcsolatot az esemény főszervezőjével, képviselőtestületünk tagjával, Édl Román úrnál.
  8. A héten Paolai Szent Ferenc, Sevillai Szent Izidor és Ferrer Szent Vince liturgikus ünnepe lesz. Isten éltesse a héten névnapjukat és születésnapjukat ünneplő Kedves Híveket!
  9. Vasárnaponként este fél 6-kor továbbra is litániát imádkozunk. Szerdán az esti szentmise után hazánkért, csütörtökön pedig papi- szerzetesi hivatásokért tartunk szentségimádást. A programokra, szeretettel hívom és várom a Kedves Testvéreket!
  10. Nagyböjt idején napi lelki útravalókat, keresztúti elmélkedéseket, olvashatunk egyházközségi honlapunkon. Aktuális templomi hirdetéseinket is itt olvashatják.

Friss hírek:

Hirdetéseink (2018. október 28.)

Templomi hirdetéseink az évközi 30. vasárnaponTovább...

Hirdetéseink (2018. október 21.)

Templomi hirdetéseink az évközi 29. vasárnaponTovább...

Hirdetéseink (2018. október 14.)

Templomi hirdetéseink az évközi 28. vasárnaponTovább...

Ferenc pápa üzenete a missziós világnapra

Az Egyház 1926 óta minden év október utolsó előtti vasárnapján a missziókért és hithirdetőkért imádkozik Tovább...

Az Esztergom-Budapesti Érseki Főhatóság Körlevele

Mohos Gábor pápai káplán urat iliturgi címzetes püspökké és az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspökévé nevezték ki Tovább...

Hirdetéseink (2018. október 7.)

Templomi hirdetéseink az évközi 27. vasárnaponTovább...

Hirdetéseink (2018. szeptember 30.)

Templomi hirdetéseink az évközi 26. vasárnaponTovább...

Hirdetéseink (2018. szeptember 23.)

Templomi hirdetéseink az évközi 25. vasárnaponTovább...

Hirdetéseink (2018. szeptember 16.)

Templomi hirdetéseink az évközi 24. vasárnaponTovább...

Hirdetéseink (2018. szeptember 9.)

Templomi hirdetéseink az évközi 23. vasárnaponTovább...

Meghallani, megfontolni, megélni az Úr hívását

Ferenc pápa üzenete a hivatások világnapjára Tovább...

Ferenc pápa nagyböjti üzenete

A gonoszság megsokasodása miatt sokakban kihűl a szeretet Tovább...

Ima a Nemzetközi Eucharisztikus

Kongresszusért Tovább...

Ferenc pápa üzenete

a betegek 25. világnapjára Tovább...

Pápai üzenet

Őszentsége Ferenc Pápa üzenete a Béke 50. Világnapjának ünnepére Tovább...