Templomi hirdetéseink nagyböjt második vasárnapjára

2015. március 1.
Nagyböjt 2. vasárnap, „B” évben

Kérjük, éljenek a lehetőséggel, és juttassák el adójuk 1%-át a Magyar Katolikus Egyház részére, másik 1%-át pedig valamelyik egyházközeli alapítványnak

 1. A remetekertvárosi általános iskolában március 5-én, délután 5 órakor, a szülők és az egyházak képviselői találkozhatnak egymással. Az alkalomra az 1-2-3-5-6-7. osztályba beíratandó gyermekek szüleit várják. Nekik van lehetőségük arra, hogy gyermekeik számára órarendbe beépített hittan-, vagy erkölcstanoktatást válasszanak. Kérem, az érintett szülők minél többen vegyenek részt ezen a találkozón, március 5-én, csütörtökön, délután 5 órakor.
 2. Az elmúlt vasárnap a katolikus iskolák javára megtartott templomi gyűjtésen Híveink 104 430 forintot ajánlottak fel. Adományukat Isten fizesse meg! A szabadság, a fejlődés és a jövő záloga a nevelés.
 3. A Megszentelt Élet évében, három szerzetes elmélkedésével Plébániai lelkigyakorlatot tartunk március 16-17-18-án, 18 órától. Téma: Hálaadás – szenvedélyes helytállás – reménység.
 4. „Ha szeretjük és segítjük a szegényeket, akkor Krisztust szeretjük és szolgáljuk”. Ebben a szellemben, Püspöki Konferenciánk felhívására, az elmúlt években kialakult szokást folytatva, rászoruló testvéreinknek az idei nagyböjtben is gyűjtünk tartós élel­miszereket. Kérjük, hogy jövő vasárnaptól, március 8-tól 15-éig, egy héten át, hozzák el felajánlásukat a szentmisékre és helyezzék a templom bejáratánál erre a célra kijelölt helyre. Az adományokat az Egyházközségi Karitász juttatja majd el a rászorulókhoz. Adományvonalon, is bekapcsolódhatunk a gyűjtésbe, ha hívjuk a 1356-os telefonszámot. Hívásonként 500 forinttal segítünk. A legkisebb ado­mánnyal is a felebaráti szeretet csodája valósul meg közöttünk. Hálá­san köszönjük minden kedves testvér adományát.
 5. Nagyböjt péntekjein fél hattól keresztutat imádkozunk a templomban. Gyóntatás naponta 17 órától a kápolnában, vasárnap az esti szentmise után lehetséges.
 6. Nagyböjt ötödik vasárnapján, március 22-én, a fél tíz órai szentmisében a betegek szentségét szolgáltatjuk ki. Ezen a napon a szentmisét Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek úr celebrálja. Aki szeretné megkapni a betegek kenetét, kérem, jelezze szándékát a sekrestyében.
 7. Előre jelzem, hogy március 13-14-én, Ferenc pápa kérésére 24 órás imádságot tartunk az Anyaszentegyházban. Mi is bekapcsolódunk az imafolyamba. Mindkét napon, reggel 8-10 óráig szentségimádást tartunk a kápolnában. Ferenc pápa megválasztásának második évfordulóját is március 13-án tartjuk.
 8. Ahogyan már évek óta, – úgy idén is – lehetőségük van az adófizetőknek arra, hogy a személyi jövedelemadó 2x1%-áról önállóan döntsenek. Az adóbevallással együtt a két rendelkező nyilatkozatot – lezárt borítékban – kell eljuttatni az adóhatósághoz, vagy átadni a munkáltatónak. Kérjük éljenek a lehetőséggel, mellyel adójuk 1%-át a Magyar Katolikus Egyház, másik 1%-át pedig valamelyik egyház-közeli alapítvány részére eljuttathatják. A Magyar Katolikus Egyház technikai száma: 0011.
 9. A héten Szent Kázmér, Boldog Meszlényi Zoltán, Szent Perpétua és Felicitász liturgikus ünnepe lesz. Isten éltesse a héten névnapjukat és születésnapjukat ünneplő Kedves Híveket!
 10. Ma, a ½ 10 órai szentmise után kóruspróba lesz a plébánián. A szervezők minden érdeklődőt várnak.
 11. Nagyböjti lelki útravalók, elmélkedések, aktuális templomi hirdetések olvashatók egyházközségi honlapunkon.

Friss hírek:

Hirdetéseink (2018. október 28.)

Templomi hirdetéseink az évközi 30. vasárnaponTovább...

Hirdetéseink (2018. október 21.)

Templomi hirdetéseink az évközi 29. vasárnaponTovább...

Hirdetéseink (2018. október 14.)

Templomi hirdetéseink az évközi 28. vasárnaponTovább...

Ferenc pápa üzenete a missziós világnapra

Az Egyház 1926 óta minden év október utolsó előtti vasárnapján a missziókért és hithirdetőkért imádkozik Tovább...

Az Esztergom-Budapesti Érseki Főhatóság Körlevele

Mohos Gábor pápai káplán urat iliturgi címzetes püspökké és az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspökévé nevezték ki Tovább...

Hirdetéseink (2018. október 7.)

Templomi hirdetéseink az évközi 27. vasárnaponTovább...

Hirdetéseink (2018. szeptember 30.)

Templomi hirdetéseink az évközi 26. vasárnaponTovább...

Hirdetéseink (2018. szeptember 23.)

Templomi hirdetéseink az évközi 25. vasárnaponTovább...

Hirdetéseink (2018. szeptember 16.)

Templomi hirdetéseink az évközi 24. vasárnaponTovább...

Hirdetéseink (2018. szeptember 9.)

Templomi hirdetéseink az évközi 23. vasárnaponTovább...

Meghallani, megfontolni, megélni az Úr hívását

Ferenc pápa üzenete a hivatások világnapjára Tovább...

Ferenc pápa nagyböjti üzenete

A gonoszság megsokasodása miatt sokakban kihűl a szeretet Tovább...

Ima a Nemzetközi Eucharisztikus

Kongresszusért Tovább...

Ferenc pápa üzenete

a betegek 25. világnapjára Tovább...

Pápai üzenet

Őszentsége Ferenc Pápa üzenete a Béke 50. Világnapjának ünnepére Tovább...