Templomi hirdetéseink nagyböjt második vasárnapjára

2014. március 16.
Nagyböjt 2. vasárnap, „A” évben

Kérjük, éljenek a lehetőséggel, és juttassák el adójuk 1%-át a Magyar Katolikus Egyház részére, másik 1%-át pedig valamelyik egyházközeli alapítványnak

  1. Egyházunk ősi hagyománya szerint nagyböjtben fokozottan gyakoroljuk az alamizsnálkodást. Ferenc pápánk is kiemelt feladatként beszél a karitatív munkáról. Idei nagyböjti üzenetében így fogalmaz: „Ha szeretjük és segítjük a szegényeket, akkor Krisztust szeretjük és szolgáljuk”. Ebben a szellemben, az elmúlt években kialakult szokást folytatva az idei nagyböjtben is tartós élelmiszereket gyűjtünk rászoruló testvéreinknek. Kérjük, hogy jövő vasárnaptól, március 23-tól 30-áig, egy héten át, hozzák el felajánlásukat a szentmisékre és helyezzék a templom bejáratánál erre a célra kijelölt helyre. Az adományokat a Katolikus Karitász juttatja majd el a rászorulókhoz. Adományvonalon, is bekapcsolódhatunk a Karitász gyűjtésébe, ha hívjuk a 1356-os telefonszámot. Hívásonként 500 forinttal segítünk. A legkisebb adománnyal is a felebaráti szeretet csodája valósul meg közöttünk. Hálásan köszönjük minden kedves testvér adományát.
  2. Március 19-én, szerdán, Szent József ünnepén, a szentkúti Szűzanya látogat el a pasaréti ferences templomba. A fél 6-kor kezdődő program 20 óráig tart.
  3. Nagyböjt péntekjein fél hattól keresztutat imádkozunk a templomban. Gyóntatás naponta 17 órától a kápolnában, vasárnap az esti szentmise után lehetséges.
  4. Nagyböjt ötödik vasárnapján, április 6-án, a fél tíz órai szentmisében a betegek szentségét szolgáltatjuk ki. Aki szeretne e szentséghez járulni, szándékát jelentkezze a sekrestyében.
  5. Előre jelzem, hogy május 10-én ismét lesz Élő Rózsafüzér zarándoklat. Az érdeklődők már most felvehetik a kapcsolatot az esemény főszervezőjével, képviselőtestületünk tagjával, Édl Román úrnál.
  6. A héten Szent Patrik, Jeruzsálemi Szent Cirill és Szent József liturgikus ünnepe lesz. Isten éltesse a héten névnapjukat és születésnapjukat ünneplő Kedves Híveket!
  7. Vasárnaponként este fél 6-kor továbbra is litániát imádkozunk. Szerdán az esti szentmise után hazánkért, csütörtökön pedig papi- szerzetesi hivatásokért tartunk szentségimádást. A programokra, szeretettel hívom és várom a Kedves Testvéreket!
  8. Nagyböjt idején napi lelki útravalókat, keresztúti elmélkedéseket, olvashatunk egyházközségi honlapunkon. Aktuális templomi hirdetéseinket is itt olvashatják.

Friss hírek:

Hirdetéseink (2018. október 28.)

Templomi hirdetéseink az évközi 30. vasárnaponTovább...

Hirdetéseink (2018. október 21.)

Templomi hirdetéseink az évközi 29. vasárnaponTovább...

Hirdetéseink (2018. október 14.)

Templomi hirdetéseink az évközi 28. vasárnaponTovább...

Ferenc pápa üzenete a missziós világnapra

Az Egyház 1926 óta minden év október utolsó előtti vasárnapján a missziókért és hithirdetőkért imádkozik Tovább...

Az Esztergom-Budapesti Érseki Főhatóság Körlevele

Mohos Gábor pápai káplán urat iliturgi címzetes püspökké és az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspökévé nevezték ki Tovább...

Hirdetéseink (2018. október 7.)

Templomi hirdetéseink az évközi 27. vasárnaponTovább...

Hirdetéseink (2018. szeptember 30.)

Templomi hirdetéseink az évközi 26. vasárnaponTovább...

Hirdetéseink (2018. szeptember 23.)

Templomi hirdetéseink az évközi 25. vasárnaponTovább...

Hirdetéseink (2018. szeptember 16.)

Templomi hirdetéseink az évközi 24. vasárnaponTovább...

Hirdetéseink (2018. szeptember 9.)

Templomi hirdetéseink az évközi 23. vasárnaponTovább...

Meghallani, megfontolni, megélni az Úr hívását

Ferenc pápa üzenete a hivatások világnapjára Tovább...

Ferenc pápa nagyböjti üzenete

A gonoszság megsokasodása miatt sokakban kihűl a szeretet Tovább...

Ima a Nemzetközi Eucharisztikus

Kongresszusért Tovább...

Ferenc pápa üzenete

a betegek 25. világnapjára Tovább...

Pápai üzenet

Őszentsége Ferenc Pápa üzenete a Béke 50. Világnapjának ünnepére Tovább...