Templomi hirdetéseink nagyböjt harmadik vasárnapjára

2015. március 8.
Nagyböjt 3. vasárnap, „B” évben

Kérjük, éljenek a lehetőséggel, és juttassák el adójuk 1%-át a Magyar Katolikus Egyház részére, másik 1%-át pedig valamelyik egyházközeli alapítványnak

 1. A héten megtörtént a szülők és az egyházak képviselőinek találkozója. Kérem, továbbra is kísérjék figyelemmel gyermekeik beíratását az órarendbe beépített iskolai hittanra.
 2. „Ha szeretjük és segítjük a szegényeket, akkor Krisztust szeretjük és szolgáljuk”. Ebben a szellemben, mától egy héten át, tartós élelmiszereket gyűjtünk rászoruló testvéreink javára. Adományaikat kérem, hozzák el a szentmisékre és helyezzék a templom bejáratánál kijelölt helyre. Adományvonalon, is bekapcsolódhatunk a gyűjtésbe, ha hívjuk a 1356-os telefonszámot. Hívásonként 500 forinttal segítünk.
 3. Előre jelzem, hogy jövő vasárnap, Püspöki Konferenciánk kezdeményezésére országos templomi gyűjtést tartunk a Kárpátalján élő rászoruló testvéreink megsegítésére. Ezen túlmenően banki átutalással és telefonhívással is támogathatjuk a gyűjtést. A számlaszámot és a telefonszámot a hirdetőtáblán tettük közzé.
 4. Március 13-14-én, Ferenc pápa kérésére 24 órás imádságot tartunk Anyaszentegyházunkban. Mi is bekapcsolódunk az imafolyamba. Mindkét napon, reggel 8-10 óráig szentségimádás lesz a kápolnában. Ferenc pápa megválasztásának második évfordulóját is március 13-án tartjuk. Ezen a napon a Rózsafüzér Társulat imádsága reggel 8 órakor kezdődik.
 5. Nagyböjt péntekjein fél hattól keresztutat imádkozunk a templomban. Gyóntatás naponta 17 órától a kápolnában, vasárnap az esti szentmise után lehetséges.
 6. A Megszentelt Élet évében, három szerzetes elmélkedésével Plébániai lelkigyakorlatot tartunk március 16-17-18-án, 18 órától. Téma: Hálaadás – szenvedélyes helytállás – reménység.
 7. Nagyböjt ötödik vasárnapján, március 22-én, a fél tíz órai szentmisében a betegek szentségét szolgáltatjuk ki. Ezen a napon a szentmisét Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek úr celebrálja. Aki szeretné megkapni a betegek kenetét, kérem, jelezze szándékát a sekrestyében.
 8. Tavaly február óta, templomunkban rendszeresen imádkozunk a hitükért világszerte üldözött keresztény testvéreinkért. Fogadják szeretettel a Szociális Testvérek ajándékát, a menekülő Szentcsaládot ábrázoló szentképet, melynek hátoldalán imádság olvasható az üldözöttekért.
 9. Az adófizetők, személyi jövedelemadójuk 2×1%-áról idén is önállóan dönthetnek. Az adóbevallással együtt a két rendelkező nyilatkozatot – lezárt borítékban – kell eljuttatni az adóhatósághoz, vagy átadni a munkáltatónak. Kérjük éljenek a lehetőséggel, mellyel adójuk 1%-át a Magyar Katolikus Egyház, másik 1%-át pedig valamelyik egyház-közeli alapítvány részére juttathatják. A Magyar Katolikus Egyház technikai száma: 0011.
 10. Isten éltesse a héten névnapjukat és születésnapjukat ünneplő Kedves Híveket!
 11. Ma, a ½ 10 órai szentmise után kóruspróba lesz a plébánián. A szervezők minden érdeklődőt várnak.
 12. Nagyböjti lelki útravalók, elmélkedések, aktuális templomi hirdetések olvashatók egyházközségi honlapunkon.

Friss hírek:

Hirdetéseink (2018. október 28.)

Templomi hirdetéseink az évközi 30. vasárnaponTovább...

Hirdetéseink (2018. október 21.)

Templomi hirdetéseink az évközi 29. vasárnaponTovább...

Hirdetéseink (2018. október 14.)

Templomi hirdetéseink az évközi 28. vasárnaponTovább...

Ferenc pápa üzenete a missziós világnapra

Az Egyház 1926 óta minden év október utolsó előtti vasárnapján a missziókért és hithirdetőkért imádkozik Tovább...

Az Esztergom-Budapesti Érseki Főhatóság Körlevele

Mohos Gábor pápai káplán urat iliturgi címzetes püspökké és az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspökévé nevezték ki Tovább...

Hirdetéseink (2018. október 7.)

Templomi hirdetéseink az évközi 27. vasárnaponTovább...

Hirdetéseink (2018. szeptember 30.)

Templomi hirdetéseink az évközi 26. vasárnaponTovább...

Hirdetéseink (2018. szeptember 23.)

Templomi hirdetéseink az évközi 25. vasárnaponTovább...

Hirdetéseink (2018. szeptember 16.)

Templomi hirdetéseink az évközi 24. vasárnaponTovább...

Hirdetéseink (2018. szeptember 9.)

Templomi hirdetéseink az évközi 23. vasárnaponTovább...

Meghallani, megfontolni, megélni az Úr hívását

Ferenc pápa üzenete a hivatások világnapjára Tovább...

Ferenc pápa nagyböjti üzenete

A gonoszság megsokasodása miatt sokakban kihűl a szeretet Tovább...

Ima a Nemzetközi Eucharisztikus

Kongresszusért Tovább...

Ferenc pápa üzenete

a betegek 25. világnapjára Tovább...

Pápai üzenet

Őszentsége Ferenc Pápa üzenete a Béke 50. Világnapjának ünnepére Tovább...