Templomi hirdetéseink Mindenszentek nyolcadára

2012. október 28.
Évközi 30. vasárnap, „B” évben

  1. Múlt vasárnap, a missziók javára megtartott templomi gyűjtés eredménye 49 100 forint volt. Isten fizesse meg a Kedves Testvérek nagylelkű adományait.
  2. Tegnap megtartottuk templomunk közös őszi takarítását. Értékes ajándékot kaptunk a résztvevőktől, hiszen tiszta, szép templomban imádhatjuk ismét az Urat. Mindnyájunk nevében nagyon köszönöm az áldozatos jelenlétet, az igényes munkát, az Úr háza iránti buzgóságot.
  3. A külső templom takarítása után fontos, hogy a belső, lelki templomunk rendbetételéről se feledkezzünk meg az ünnepek előtt. Ezért a hét első három napján, hétfő, kedden és szerdán, reggel 8-9 óráig, valamint délután 5-6 óráig gyónási lehetőséget biztosítunk. Mindenszentek és Halottak napján a liturgiák miatt délután 4-5 óráig lesz gyóntatás. Minél többen éljünk a kiengesztelődésnek és a megbékélésnek ezzel a természetfeletti ajándékával.
  4. A héten, november 1-jén, Mindenszentek főünnepén vasárnapi miserendet tartunk. Ezen a napon és másnap, Halottak napján fél 6-tól rózsafüzért imádkozunk az elhunytakért. Mindenszentek ünnepén az esti szentmise végén körmenetben levonulunk az altemplomba, ahol rövid szertartás keretében imádkozunk a halottakért és megáldjuk a felújított altemplomot, a sírokat. November 2-án, Halottak napján reggel nyolc és este hat órakor a templomban, este fél nyolckor pedig az altemplomban tartunk gyászmisét.
    Mindenszentek nyolcadában teljes búcsút nyerhetnek szeretteik számára mindazok, akik meggyónnak, fölkeresnek egy temetőt és elimádkozzák a Hiszekegyet, a Miatyánkot és az Üdvözlégy Máriát. Az elhunytak iránti szeretetből éljünk ezzel a kegyelmi lehetőséggel. Arról se feledkezzünk meg, hogy elhunyt szeretteink lelki üdvéért szentmisét kérjünk.
  5. Ma Szent Simon és Júdás Tádé apostolokra emlékezünk. A héten Boldog Romzsa Tódor és Porres Szent Márton liturgikus ünnepe lesz még. Isten éltesse a névnapjukat és születésnapjukat a héten ünneplő Kedves Testvéreket!
  6. Októberben a rózsafüzért mindennap közösen, hétfőtől péntekig, valamint vasárnap este fél 6-tól, szombaton a reggel 8 órai szentmise után imádkozzuk el.
  7. Az egyházközségünk évek óta szoros kapcsolatot ápol az Ipolytölgyesi Szent Erzsébet Gyermekotthon halmozottan fogyatékos lakóival. A tavalyi évhez hasonlóan, Szent Erzsébet ünnepének közeledtével idén is ágyneművel szeretnénk őket támogatni. Kérem a Kedves Testvéreket, hogy az Otthonnak szánt ágyneműket a sekrestyében szíveskedjenek leadni. Fáradozásukat előre is köszönöm.

Friss hírek:

Hirdetéseink (2018. december 9.)

Templomi hirdetéseink advent második vasárnapjánTovább...

Hirdetéseink (2018. november 25.)

Templomi hirdetéseink Krisztus Király vasárnapjánTovább...

Hirdetéseink (2018. november 18.)

Templomi hirdetéseink az évközi 33. vasárnaponTovább...

„Tárjátok ki a szíveteket”

A MKPK körlevele Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepéreTovább...

Hirdetéseink (2018. november 11.)

Templomi hirdetéseink az évközi 32. vasárnaponTovább...

Hirdetéseink (2018. november 4.)

Templomi hirdetéseink az évközi 31. vasárnaponTovább...

Ferenc pápa üzenete a missziós világnapra

Az Egyház 1926 óta minden év október utolsó előtti vasárnapján a missziókért és hithirdetőkért imádkozik Tovább...

Az Esztergom-Budapesti Érseki Főhatóság Körlevele

Mohos Gábor pápai káplán urat iliturgi címzetes püspökké és az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspökévé nevezték ki Tovább...

Meghallani, megfontolni, megélni az Úr hívását

Ferenc pápa üzenete a hivatások világnapjára Tovább...

Ferenc pápa nagyböjti üzenete

A gonoszság megsokasodása miatt sokakban kihűl a szeretet Tovább...

Ima a Nemzetközi Eucharisztikus

Kongresszusért Tovább...

Ferenc pápa üzenete

a betegek 25. világnapjára Tovább...

Pápai üzenet

Őszentsége Ferenc Pápa üzenete a Béke 50. Világnapjának ünnepére Tovább...