Templomi hirdetéseink az évközi 20. hétre

2013. augusztus 18.
Évközi 20. vasárnap, „C” évben

  1. Ferenc pápa Alberto Bottari de Castello érsek, apostoli nunciuson keresztül üzenetet küldött a magyar köztársasági elnöknek. „Boldog vagyok, hogy szívélyes jókívánságomat intézhetem Önhöz és honfitársaihoz Magyarország nemzeti ünnepe alkalmából. Kérem Istent, hogy a magyar nép emberi és szellemi örökségében mindig találja meg a békés és testvéries jövő építéséhez szükséges erkölcsi erőforrásokat! Imádkozom, hogy Isten árassza bőséges áldását Önre, a vezetőkre és minden magyarra”.
  2. Kedden, Szent István országalapító királyunk ünnepén reggel nyolc órakor tartunk szentmisét. Ezt követően mindenki szabadon bekapcsolódhat a központi megemlékezésekbe. A Szent Jobb körmenet idei mottója az Intelmekből így szól: „parancsainkban a szent hitet tesszük az első helyre”. A Szent István bazilika előtti téren 17 órakor kezdődő főpapi szentmise szónoka Bosák Nándor Debrecen-nyíregyházi megyéspüspök úr lesz. Augusztus 20-a alkalmából idézzük fel alaptörvényünk megfogalmazását: Büszkék vagyunk arra, hogy Szent István királyunk ezer évvel ezelőtt szilárd alapokra helyezte a magyar államot, és hazánkat a keresztény Európa részévé tette.
  3. Fatima-Compostela-Lourdes útvonalon, szeptember 24. és október 2. között zarándoklatot indít a Makrovilág iroda, melybe, elegendő számú érdeklődő esetén, egyházközségünk is bekapcsolódna. Repülővel érkezünk Fatimába, onnan autóbusszal járjuk végig a zarándokhelyeket. A kilenc napos út várható költsége kétszázezer forint. Részletes program a hirdetőtáblán olvasható.
  4. A héten Szent Bernát, Szent István király, Szent X. Piusz pápa, Szűz Mária Királynő, Limai Szent Róza, Szent Bertalan apostol liturgikus ünnepe lesz. Isten éltesse a névnapjukat, és születésnapjukat ünneplő Kedves Híveket!
  5. Hálásan köszönöm mindazok fáradozását, akik a templom környezetének rendbetételén az elmúlt héten is fáradoztak! Aki szeretne segíteni, keresse a sekrestyéseket.
  6. A héten is nyári miserendet tartunk. Hétfőn, szerdán, pénteken este hat órakor, kedden, csütörtökön, szombaton reggel nyolc órakor kezdődnek a szentmisék. Jövő vasárnap ismét megkezdődnek a francia nyelvű szentmisék.
  7. „Jézus élete képekben” címmel kiállítás nyílt templomunkban. Az alkotásokat Fecske Orsolya szociális testvér készítette. A tárlat a templomi nyitva tartás idején megtekinthető.
  8. Napi útravaló elmélkedések, pápai megnyilatkozások, egyházközségünk hírei olvashatók honlapunkon.

Friss hírek:

Hirdetéseink (2018. október 28.)

Templomi hirdetéseink az évközi 30. vasárnaponTovább...

Hirdetéseink (2018. október 21.)

Templomi hirdetéseink az évközi 29. vasárnaponTovább...

Hirdetéseink (2018. október 14.)

Templomi hirdetéseink az évközi 28. vasárnaponTovább...

Ferenc pápa üzenete a missziós világnapra

Az Egyház 1926 óta minden év október utolsó előtti vasárnapján a missziókért és hithirdetőkért imádkozik Tovább...

Az Esztergom-Budapesti Érseki Főhatóság Körlevele

Mohos Gábor pápai káplán urat iliturgi címzetes püspökké és az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspökévé nevezték ki Tovább...

Hirdetéseink (2018. október 7.)

Templomi hirdetéseink az évközi 27. vasárnaponTovább...

Hirdetéseink (2018. szeptember 30.)

Templomi hirdetéseink az évközi 26. vasárnaponTovább...

Hirdetéseink (2018. szeptember 23.)

Templomi hirdetéseink az évközi 25. vasárnaponTovább...

Hirdetéseink (2018. szeptember 16.)

Templomi hirdetéseink az évközi 24. vasárnaponTovább...

Hirdetéseink (2018. szeptember 9.)

Templomi hirdetéseink az évközi 23. vasárnaponTovább...

Meghallani, megfontolni, megélni az Úr hívását

Ferenc pápa üzenete a hivatások világnapjára Tovább...

Ferenc pápa nagyböjti üzenete

A gonoszság megsokasodása miatt sokakban kihűl a szeretet Tovább...

Ima a Nemzetközi Eucharisztikus

Kongresszusért Tovább...

Ferenc pápa üzenete

a betegek 25. világnapjára Tovább...

Pápai üzenet

Őszentsége Ferenc Pápa üzenete a Béke 50. Világnapjának ünnepére Tovább...