Templomi hirdetéseink évközi 7. vasárnapra

2014. február 23.
Évközi 7. vasárnap, „A” évben

Kérjük, éljenek a lehetőséggel, és juttassák el adójuk 1%-át a Magyar Katolikus Egyház részére, másik 1%-át pedig valamelyik egyházközeli alapítványnak

  1. A remetekertvárosi általános iskola vezetősége megkereste plébániánkat a hittanbeíratások ügyében. Eszerint, a beiratkozásokat megelőzően, március 4-én, kedden délután 5 órakor, az iskolában találkozhatnak egymással a szülők és az egyházak képviselői. Az alkalomra az első, a második, az ötödik, és a hatodik osztályra beíratandó gyermekek szüleit várják. Nekik van lehetőségük arra, hogy gyermekeik számára órarendbe beépített hittan-, vagy erkölcstanoktatást válasszanak. Kérem, az érintett szülők minél többen vegyenek részt ezen a találkozón, március 4-én, kedden, délután 5 órakor.
  2. Ahogyan már évek óta, – úgy idén is – lehetőségük van az adófizetőknek arra, hogy a személyi jövedelemadó 2×1%-áról önállóan döntsenek. Az adóbevallással együtt a két rendelkező nyilatkozatot – lezárt borítékban – kell eljuttatni az adóhatósághoz, vagy átadni a munkáltatónak. Kérjük éljenek a lehetőséggel, mellyel adójuk 1%-át a Magyar Katolikus Egyház, másik 1%-át pedig valamelyik egyház-közeli alapítvány részére eljuttathatják. A Magyar Katolikus Egyház technikai száma: 0011.
  3. Mint arról az egészségügyi hatóságok folyamatosan beszámolnak, hazánkat is elérte az influenzajárvány. Ezért az elkövetkező hetekben javaslom, hogy a békecsóknál ne kézfogással, hanem egy mosollyal, biccentéssel üdvözöljük egymást.
  4. Isten éltesse a héten névnapjukat és születésnapjukat ünneplő Kedves Híveket!
  5. Tájékoztatni szeretném a Kedves Testvéreket, hogy az Egyházközségi Képviselő Testület rendkívüli ülésén megjelent valamennyi tisztségviselő egyhangúan megszavazta a 2013-as évi zárszámadásunkat és a 2014-es költségvetést, melyet az egyházmegyei hatósághoz felterjesztettem. Külön köszönöm a Képviselőtestület elnökének és a Pénzügyi Bizottság tagjainak értékes előkészítő munkáját.
  6. Vasárnaponként este fél 6-kor továbbra is litániát imádkozunk. Szerdán az esti szentmise után hazánkért, csütörtökön pedig papi- szerzetesi hivatásokért tartunk szentségimádást. A programokra, szeretettel hívom és várom a Kedves Testvéreket!
  7. Napi útravaló elmélkedések, pápai megnyilatkozások, egyházközségünk hírei, az ökumenikus imádság képei honlapunkon is olvashatók, megtekinthetők.

Friss hírek:

Hirdetéseink (2018. október 28.)

Templomi hirdetéseink az évközi 30. vasárnaponTovább...

Hirdetéseink (2018. október 21.)

Templomi hirdetéseink az évközi 29. vasárnaponTovább...

Hirdetéseink (2018. október 14.)

Templomi hirdetéseink az évközi 28. vasárnaponTovább...

Ferenc pápa üzenete a missziós világnapra

Az Egyház 1926 óta minden év október utolsó előtti vasárnapján a missziókért és hithirdetőkért imádkozik Tovább...

Az Esztergom-Budapesti Érseki Főhatóság Körlevele

Mohos Gábor pápai káplán urat iliturgi címzetes püspökké és az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspökévé nevezték ki Tovább...

Hirdetéseink (2018. október 7.)

Templomi hirdetéseink az évközi 27. vasárnaponTovább...

Hirdetéseink (2018. szeptember 30.)

Templomi hirdetéseink az évközi 26. vasárnaponTovább...

Hirdetéseink (2018. szeptember 23.)

Templomi hirdetéseink az évközi 25. vasárnaponTovább...

Hirdetéseink (2018. szeptember 16.)

Templomi hirdetéseink az évközi 24. vasárnaponTovább...

Hirdetéseink (2018. szeptember 9.)

Templomi hirdetéseink az évközi 23. vasárnaponTovább...

Meghallani, megfontolni, megélni az Úr hívását

Ferenc pápa üzenete a hivatások világnapjára Tovább...

Ferenc pápa nagyböjti üzenete

A gonoszság megsokasodása miatt sokakban kihűl a szeretet Tovább...

Ima a Nemzetközi Eucharisztikus

Kongresszusért Tovább...

Ferenc pápa üzenete

a betegek 25. világnapjára Tovább...

Pápai üzenet

Őszentsége Ferenc Pápa üzenete a Béke 50. Világnapjának ünnepére Tovább...