Templomi hirdetéseink az évközi 30. hétre

2013. október 27.
Évközi 30. vasárnap, „C” évben

 1. Múlt vasárnap, a missziók javára megtartott templomi gyűjtés eredménye 43 040 forint volt. Isten fizesse meg a Kedves Testvérek nagylelkű adományait.
 2. A héten, november 1-jén, Mindenszentek főünnepén vasárnapi miserendet tartunk. Ezen a napon, és másnap, Halottak napján fél hattól rózsafüzért imádkozunk az elhunytakért. Mindenszentek ünnepén az esti szentmise végén körmenetben levonulunk majd az altemplomba, ahol rövid szertartás keretében imádkozunk a halottakért és megáldjuk a sírokat. November 2-án, Halottak napján reggel nyolc és este hat órakor a templomban, este nyolckor a francia közösség híveivel közösen az altemplomban tartunk gyászmisét.
  Mindenszentek nyolcadában teljes búcsút nyerhetnek szeretteik számára mindazok, akik meggyónnak, fölkeresnek egy temetőt, és elimádkozzák a Hiszekegyet, Miatyánkot és Üdvözlégy Máriát. Az elhunytak iránti szeretetből éljünk ezzel a kegyelmi lehetőséggel.
 3. Ne feledkezzünk meg arról se, hogy elhunyt szeretteink lelki üdvéért szentmisét kérjünk.
 4. Mindenszentek és Halottak napján a liturgiák miatt már délután 4 órától, a hét többi napján változatlanul 5 órától lesz gyóntatás. Minél többen éljünk a kiengesztelődésnek, a megbékélésnek ezzel a természetfeletti ajándékával.
 5. A héten Szent Simon és Júdás Tádé apostolok és Boldog Romzsa Tódor liturgikus ünnepe lesz. Isten éltesse a névnapjukat és születésnapjukat a héten ünneplő Kedves Testvéreket!
 6. Előre jelzem, hogy jövő vasárnap, november 3-án, az esti hat órai szentmisében gitáros énekkar biztosítja majd a liturgia zenei szolgálatát. Fogadjuk őket érdeklődéssel, és szeretettel!
 7. Egyházközségünk területén, óvodástól gimnazista korosztályig, tizenkét csoportban folyik a hitoktatás. Köszönöm, hogy a Kedves Szülők gyermekük lelki nevelését ilyen fontosnak tartják, egyben jelzem, hogy továbbra is lehet jelentkezni a már kialakult időpontokra.
 8. Egyházközségünk évek óta szoros kapcsolatot ápol az Ipolytölgyesi Szent Erzsébet Gyermekotthon halmozottan fogyatékos lakóival. Az Otthon vezetőségének kérésére, a tavalyi évhez hasonlóan, Szent Erzsébet ünnepének közeledtével, idén is ágyneművel támogatjuk őket. Kérem a Kedves Testvéreket, hogy az Otthonnak szánt ágyneműket a sekrestyében szíveskedjenek leadni. Fáradozásukat előre is köszönöm.
 9. Napi útravaló elmélkedések, pápai megnyilatkozások, egyházközségünk hírei, a főpásztori vizitáció képei és eseményei is olvashatók honlapunkon.

Friss hírek:

Hirdetéseink (2018. október 28.)

Templomi hirdetéseink az évközi 30. vasárnaponTovább...

Hirdetéseink (2018. október 21.)

Templomi hirdetéseink az évközi 29. vasárnaponTovább...

Hirdetéseink (2018. október 14.)

Templomi hirdetéseink az évközi 28. vasárnaponTovább...

Ferenc pápa üzenete a missziós világnapra

Az Egyház 1926 óta minden év október utolsó előtti vasárnapján a missziókért és hithirdetőkért imádkozik Tovább...

Az Esztergom-Budapesti Érseki Főhatóság Körlevele

Mohos Gábor pápai káplán urat iliturgi címzetes püspökké és az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspökévé nevezték ki Tovább...

Hirdetéseink (2018. október 7.)

Templomi hirdetéseink az évközi 27. vasárnaponTovább...

Hirdetéseink (2018. szeptember 30.)

Templomi hirdetéseink az évközi 26. vasárnaponTovább...

Hirdetéseink (2018. szeptember 23.)

Templomi hirdetéseink az évközi 25. vasárnaponTovább...

Hirdetéseink (2018. szeptember 16.)

Templomi hirdetéseink az évközi 24. vasárnaponTovább...

Hirdetéseink (2018. szeptember 9.)

Templomi hirdetéseink az évközi 23. vasárnaponTovább...

Meghallani, megfontolni, megélni az Úr hívását

Ferenc pápa üzenete a hivatások világnapjára Tovább...

Ferenc pápa nagyböjti üzenete

A gonoszság megsokasodása miatt sokakban kihűl a szeretet Tovább...

Ima a Nemzetközi Eucharisztikus

Kongresszusért Tovább...

Ferenc pápa üzenete

a betegek 25. világnapjára Tovább...

Pápai üzenet

Őszentsége Ferenc Pápa üzenete a Béke 50. Világnapjának ünnepére Tovább...