Templomi hirdetéseink Pünkösd vasárnapjára

2017. június 4.
Pünkösd, „A” évben

 1. Tegnap, Pünkösd előestéjén volt templomunkban a Szociális Testvérek fogadalomtétele. Az ünnepi szentmisén, melyet Udvardy György pécsi megyéspüspök úr vezetett, két testvér örökfogadalmat, egy első fogadalmat tett, ketten pedig egy évre megújították a fogadalmukat.
 2. Ma, a templomunk búcsúi szentmiséjét Cserháti Ferenc püspök úr, a világszerte élő magyarok főpásztora mutatja be. A magyar és a francia ajkú hívek közös hálaadásán kórusunk énekel. Este hat órakor nem lesz szentmise. A délelőtti ünnepi szertartást követően az egyházközség csoportjai közös szeretetvendégségre várják a templomkertbe a jelenlévőket.
 3. Köszönöm mindazok fáradozását, akik előkészítették ezt a mai egyházközségi pünkösdi búcsút. Köszönet a sekrestyéseknek, a templomdíszítőknek, a templomtakarítóknak, a kórusnak, a kórusvezetőnek, az orgonistának, az asszisztencia tagjainak. Köszönet Nagy Gyula testvérünknek, aki felállványozta és kicserélte a kiégett izzókat, és Nagy Józsefné Klárikának, aki az új égőket felajánlotta. A Szentlélek világosítsa meg mindnyájunk szívét, hogy Isten útjain járjunk, és testvéri közösségben másokat is Hozzá vezessünk!
 4. Úrnapján, június 18-án, a fél 10 órai szentmisében lesz a magyar hittanosok első szentáldozása. Egyben ekkor tartjuk majd a hálaadást a hittanévért, a Te Deumot. Imádkozzunk mindnyájan, hogy a gyermekek az elsőáldozás után is Jézus hűséges gyermekei maradjanak!
 5. A legutóbbi képviselőtestületi ülésen elfogadtam a Testület valamennyi tagjának lemondását. A Főpásztor által közreadott szabályzat szerint öt éves időszakra szól a Testület mandátuma. A jelenlegi Képviselők már nyolc éve töltötték be ezt a tisztséget. Hosszú lenne felsorolni mindazt, ami az elmúlt nyolc évben megvalósult. Áldozatos közreműködésüket mindnyájunk nevében ezen a helyen is megköszönöm és kívánom, hogy bőséges jutalmuk legyen Az, akinek házáért az elmúlt években fáradozhattak. Bízom benne, hogy nyár végén elkezdheti munkáját az új képviselőtestület.
 6. Holnap, Pünkösdhétfőn reggel nyolc órakor tartjuk a szentmisét. Ezen a napon van főegyházmegyénk hagyományos találkozója, a „Karizmák Ünnepe”. A Kisboldogasszony bazilika szabadtéri oltáránál a koncelebrált szentmisét délután három órakor Erdő Péter bíboros úr vezeti. Ezt követően ifjúsági gitáros koncert lesz a templomkertben.
 7. A héten Szent Bonifác, Szent Norbert, Prágai Szent Ágnes, Boldog Sándor István, Szent Efrém és Szent Barnabás apostol liturgikus ünnepe lesz. Isten éltesse a névnapjukat, és születésnapjukat ünneplő Kedves Híveket!
 8. Minden érdeklődőt szeretettel várunk az egyházközségi énekpróbákra. Az összejöveteleket pénteken este, 7 órától tartunk a plébánián.
 9. Előre jelzem, hogy Szenthelyi Krisztián tenor és kitűnő szólista barátai, június 21-én, szerdán este 7 órakor, koncertet adnak templomunkban. A részletes egyházzenei program a plakáton és honlapunkon olvasható.
 10. Figyelmükbe ajánlom az oszlopokon berendezett kiállítást, ahol a tablókon a templom nyolcvan évvel ezelőtti tervrajzai és a reméljük, jövőre esedékes tetőfelújítás felmérési tervei láthatóak.
 11. Húsvéti lelki útravalók, elmélkedések, pápai üzenetek, aktuális templomi hirdetések olvashatók egyházközségi honlapunkon.

Friss hírek:

Ferenc pápa nagyböjti üzenete

A gonoszság megsokasodása miatt sokakban kihűl a szeretet Tovább...

Hirdetéseink (2018. február 18.)

Templomi hirdetéseink nagyböjt 1. vasárnapján Tovább...

Hirdetéseink (2018. február 11.)

Templomi hirdetéseink az évközi 6. vasárnapon Tovább...

Hirdetéseink (2018. február 4.)

Templomi hirdetéseink az évközi 5. vasárnapon Tovább...

Hirdetéseink (2018. január 28.)

Templomi hirdetéseink az évközi 4. vasárnapon Tovább...

Hirdetéseink (2018. január 21.)

Templomi hirdetéseink az évközi 3. vasárnapon Tovább...

Ökumenikus imahét

Január 21-én kezdődik az ökumenikus imahét Pesthidegkúton is Tovább...

Hirdetéseink (2018. január 14.)

Templomi hirdetéseink az évközi 2. vasárnapon Tovább...

Hirdetéseink (2018. január 7.)

Templomi hirdetéseink Urunk megkeresztelkedése ünnepén Tovább...

Ferenc pápa üzenete a missziós világnapra

Az Egyház 1926 óta minden év október utolsó előtti vasárnapján a missziókért és hithirdetőkért imádkozik Tovább...

Ima a Nemzetközi Eucharisztikus

Kongresszusért Tovább...

Ferenc pápa üzenete

a betegek 25. világnapjára Tovább...

Pápai üzenet

Őszentsége Ferenc Pápa üzenete a Béke 50. Világnapjának ünnepére Tovább...