Templomi hirdetéseink nagyböjt harmadik hétére

2013. március 3.
Nagyböjt 3. vasárnap, „C” évben

  1. Mától jövő vasárnapig tartós élelmiszer gyűjtést tartunk a szegények javára. Egyházunk ősi hagyomány szerint nagyböjtben fokozottan gyakorolja az alamizsnálkodást. Megtakarított javaikat a krisztushívők a szegényeknek adják. Az elmúlt években kialakult szokást folytatva az idei nagyböjtben is tartós élelmiszereket gyűjtünk rászoruló testvéreinknek. Kérjük, hozzák el felajánlásukat a szentmisékre és helyezzék a templom bejáratánál erre a célra kijelölt helyre. Az adományokat a Katolikus Karitász juttatja majd el a rászorulókhoz. Adományvonalon, is bekapcsolódhatunk a Karitász gyűjtésébe, ha hívjuk a 1356-os telefonszámot. Hívásonként 500 forinttal segítünk. A legkisebb adománnyal is a felebaráti szeretet csodája valósul meg közöttünk. Hálásan köszönjük minden kedves testvér adományát.
  2. Az elmúlt vasárnap, a katolikus iskolák javára templomunkban megtartott gyűjtés eredménye 108 390 Forint. A szabadság, a fejlődés és a jövő záloga a nevelés. Nagylelkű adományaikat Isten fizesse meg!
  3. Nagyböjt péntekjein, fél hattól keresztutat imádkozunk a templomban. Gyóntatás naponta 17 órától a kápolnában, továbbá vasárnap, az esti szentmise után lehetséges.
  4. A héten Szent Kázmér, Boldog Meszlényi Zoltán, Szent Perpétua és Felicitász, Istenes Szent János, valamint Római Szent Franciska liturgikus ünnepe lesz. Isten éltesse a héten névnapjukat és születésnapjukat ünneplő Kedves Híveket!
  5. Nagyböjt idején napi lelki útravalókat, keresztúti elmélkedéseket olvashatunk egyházközségi honlapunkon. Aktuális templomi hirdetéseinket, XVI. Benedek pápa Nagyböjti üzenetét is itt olvashatják.

Friss hírek:

Hirdetéseink (2018. május 20.)

Templomi hirdetéseink Pünkösd ünnepénTovább...

Hirdetéseink (2018. május 13.)

Templomi hirdetéseink Urunk Mennybemenetelének ünnepénTovább...

Hirdetéseink (2018. május 6.)

Templomi hirdetéseink Húsvét 6. vasárnapjáraTovább...

Hirdetéseink (2018. április 29.)

Templomi hirdetéseink Húsvét 5. vasárnapjáraTovább...

Meghallani, megfontolni, megélni az Úr hívását

Ferenc pápa üzenete a hivatások világnapjára Tovább...

Ferenc pápa nagyböjti üzenete

A gonoszság megsokasodása miatt sokakban kihűl a szeretet Tovább...

Ferenc pápa üzenete a missziós világnapra

Az Egyház 1926 óta minden év október utolsó előtti vasárnapján a missziókért és hithirdetőkért imádkozik Tovább...

Ima a Nemzetközi Eucharisztikus

Kongresszusért Tovább...

Ferenc pápa üzenete

a betegek 25. világnapjára Tovább...

Pápai üzenet

Őszentsége Ferenc Pápa üzenete a Béke 50. Világnapjának ünnepére Tovább...