Templomi hirdetéseink Mindenszentek nyolcadára

2012. október 28.
Évközi 30. vasárnap, „B” évben

  1. Múlt vasárnap, a missziók javára megtartott templomi gyűjtés eredménye 49 100 forint volt. Isten fizesse meg a Kedves Testvérek nagylelkű adományait.
  2. Tegnap megtartottuk templomunk közös őszi takarítását. Értékes ajándékot kaptunk a résztvevőktől, hiszen tiszta, szép templomban imádhatjuk ismét az Urat. Mindnyájunk nevében nagyon köszönöm az áldozatos jelenlétet, az igényes munkát, az Úr háza iránti buzgóságot.
  3. A külső templom takarítása után fontos, hogy a belső, lelki templomunk rendbetételéről se feledkezzünk meg az ünnepek előtt. Ezért a hét első három napján, hétfő, kedden és szerdán, reggel 8-9 óráig, valamint délután 5-6 óráig gyónási lehetőséget biztosítunk. Mindenszentek és Halottak napján a liturgiák miatt délután 4-5 óráig lesz gyóntatás. Minél többen éljünk a kiengesztelődésnek és a megbékélésnek ezzel a természetfeletti ajándékával.
  4. A héten, november 1-jén, Mindenszentek főünnepén vasárnapi miserendet tartunk. Ezen a napon és másnap, Halottak napján fél 6-tól rózsafüzért imádkozunk az elhunytakért. Mindenszentek ünnepén az esti szentmise végén körmenetben levonulunk az altemplomba, ahol rövid szertartás keretében imádkozunk a halottakért és megáldjuk a felújított altemplomot, a sírokat. November 2-án, Halottak napján reggel nyolc és este hat órakor a templomban, este fél nyolckor pedig az altemplomban tartunk gyászmisét.
    Mindenszentek nyolcadában teljes búcsút nyerhetnek szeretteik számára mindazok, akik meggyónnak, fölkeresnek egy temetőt és elimádkozzák a Hiszekegyet, a Miatyánkot és az Üdvözlégy Máriát. Az elhunytak iránti szeretetből éljünk ezzel a kegyelmi lehetőséggel. Arról se feledkezzünk meg, hogy elhunyt szeretteink lelki üdvéért szentmisét kérjünk.
  5. Ma Szent Simon és Júdás Tádé apostolokra emlékezünk. A héten Boldog Romzsa Tódor és Porres Szent Márton liturgikus ünnepe lesz még. Isten éltesse a névnapjukat és születésnapjukat a héten ünneplő Kedves Testvéreket!
  6. Októberben a rózsafüzért mindennap közösen, hétfőtől péntekig, valamint vasárnap este fél 6-tól, szombaton a reggel 8 órai szentmise után imádkozzuk el.
  7. Az egyházközségünk évek óta szoros kapcsolatot ápol az Ipolytölgyesi Szent Erzsébet Gyermekotthon halmozottan fogyatékos lakóival. A tavalyi évhez hasonlóan, Szent Erzsébet ünnepének közeledtével idén is ágyneművel szeretnénk őket támogatni. Kérem a Kedves Testvéreket, hogy az Otthonnak szánt ágyneműket a sekrestyében szíveskedjenek leadni. Fáradozásukat előre is köszönöm.

Friss hírek:

Hirdetéseink (2018. augusztus 19.)

Templomi hirdetéseink az évközi 20. vasárnaponTovább...

Hirdetéseink (2018. augusztus 12.)

Templomi hirdetéseink az évközi 19. vasárnaponTovább...

Hirdetéseink (2018. augusztus 5.)

Templomi hirdetéseink az évközi 18. vasárnaponTovább...

Hirdetéseink (2018. július 29.)

Templomi hirdetéseink az évközi 17. vasárnaponTovább...

Hirdetéseink (2018. július 22.)

Templomi hirdetéseink az évközi 16. vasárnaponTovább...

Hirdetéseink (2018. július 15.)

Templomi hirdetéseink az évközi 15. vasárnaponTovább...

Hirdetéseink (2018. július 8.)

Templomi hirdetéseink az évközi 14. vasárnaponTovább...

Hirdetéseink (2018. július 1.)

Templomi hirdetéseink az évközi 13. vasárnaponTovább...

Meghallani, megfontolni, megélni az Úr hívását

Ferenc pápa üzenete a hivatások világnapjára Tovább...

Ferenc pápa nagyböjti üzenete

A gonoszság megsokasodása miatt sokakban kihűl a szeretet Tovább...

Ferenc pápa üzenete a missziós világnapra

Az Egyház 1926 óta minden év október utolsó előtti vasárnapján a missziókért és hithirdetőkért imádkozik Tovább...

Ima a Nemzetközi Eucharisztikus

Kongresszusért Tovább...

Ferenc pápa üzenete

a betegek 25. világnapjára Tovább...

Pápai üzenet

Őszentsége Ferenc Pápa üzenete a Béke 50. Világnapjának ünnepére Tovább...